Doodsverwensingen aan politici in Facebookgroep FDF

In de besloten Facebookgroep van Farmers Defence Force (FDF) zijn doodsverwensingen aan het adres van politici geen taboe. Het Reformatorisch Dagblad verdiepte zich in het taalgebruik in de reacties op het FDF-forum.

Doodsverwensingen+aan+politici+in+Facebookgroep+FDF
© Dirk Hol

De Facebookgroep FDF lijkt een vrijplaats voor opmerkingen die niet stroken met de interne regels van de groep (‘wees aardig en beleefd’, ‘behandel iedereen met respect’). Ook doodsverwensingen, veelal gericht aan politici of dierenactivisten, zijn geen taboe. De besloten FDF-Facebookgroep telt zo’n 54.000 leden - boeren, sympathisanten en andere belangstellenden.In de opmerkingen die het Reformatorisch Dagblad zag, valt het aantal doodsverwensingen richting D66’er Tjeerd de Groot op. Het Kamerlid zette vorig jaar kwaad bloed met zijn voorstel om de veestapel te halveren. ‘Dit ongedierte moet je uitroeien, en voor deze wolf in schaapskleren is geen afschotvergunning nodig, gewoon een propje lood geven’, zegt iemand.

'Mag ik hem afschieten!’, zegt een ander groepslid. Een greep uit de andere doodsverwensingen: ‘Blauwe boon dr in’, ‘opknopen’, ‘afmaken die vent’, ‘preventief ruimen die vuile Judas’, ‘aan de haak in de slachtlijn hangen’ en ‘gewoon afschieten die gek.’ ‘D66 mot weg. Wie belt de sniper eindelijk eens!’, plaatst een lid.


Verwijderd

In reactie op vragen van het RD zegt een woordvoerder dat ‘het bestuur, het beheer en ook de moderators allemaal bedrijven hebben en allemaal onbezoldigd taken op zich hebben genomen', waardoor de tijd beperkt is. ‘We lezen dus ook niet alles wat geschreven wordt. Als we gewezen worden op ongewenste reacties, wordt er werk van gemaakt.’ Verwensingen worden verwijderd, zegt hij.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer