FDF+bevestigt+vertrek+bestuursleden
Nieuws
© DIRK HOL

FDF bevestigt vertrek bestuursleden

Farmers Defence Force (FDF) heeft het vertrek van bestuursleden Danielle Hekman en Jeroen van Maanen bevestigd. In een verklaring geeft het bestuur uitleg over de toekomstplannen. Volgende week vindt een bijeenkomst plaats tussen het bestuur en de regiobestuurders over de ingezette koers.

Hekman en Van Maanen konden zich niet vinden in de koers van de organisatie en dat leidde vorige week tot de breuk. Hekman maakte haar vertrek toen zelf kenbaar. Voorzitter Van den Oever stuurde destijds nog aan op een verzoeningsgesprek met Van Maanen, maar dat heeft uiteindelijk niet plaatsgevonden.


Het bestuur wordt nu gevormd door Mark van den Oever (voorzitter), Jos Ubels (vice-voorzitter en penningmeester), Sieta van Keimpema (secretaris) en Jess Freedom (algemeen bestuurslid).


Democratisch

In de verklaring gaat het bestuur ook in op de beschuldiging dat het niet democratisch zou werken. Het bestuur meldt dat het sinds half februari actief is met het oprichten van een vereniging, ledenwerving en het maken van statuten en een huishoudelijk reglement. Ook is er inmiddels een bankrekening aangevraagd. De oprichting van de vereniging is – volgens afspraak in het FDF-bestuur – geregeld door Van den Oever, Ubels en Van Keimpema.

Overleg met de achterban is op dit moment niet eenvoudig, stelt het bestuur. Provinciaal zit de organisatie in de opbouwfase. Daarbij bemoeilijken de coronabeperkingen het overleg, omdat de bestuurders niet fysiek samen kunnen komen. Dit geldt eveneens voor de regionale vergaderingen, ledenvergaderingen en informatieve avonden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer