Achterhoekse+boeren+herdenken+75+jaar+vrijheid
Nieuws
© News United/112 Achterhoek-nieuws

Achterhoekse boeren herdenken 75 jaar vrijheid

240 boeren uit de Achterhoek kwamen vorige week bijeen in het Achterhoekse Mariënvelde voor een vrijheidsactie. Gisteren, op Bevrijdingsdag, zijn de beelden gepubliceerd waarop te zien is wat de boeren uitbeeldden met hun trekkers.

75 jaar vrijheid, inclusief de fakkel die symbool staat voor de vrijheid, was te lezen vanuit de lucht.De actie kan nog een vervelend staartje opleveren voor de boeren. Een dergelijke grote bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan.


In De Gelderlander zegt burgemeester Annette Bronsvoort van gemeente Oost Gelre: 'Er is geen vergunning verleend voor deze actie. Dit is niet mijn bevoegdheid, maar ik weet dat er proces-verbaal is opgemaakt. Het is nu aan de politie en het OM om dit af te handelen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / -1°
  10 %
Meer weer