In Ovo ontvangt 2,5 miljoen om ontwikkeling te versnellen

Het Nederlandse bedrijf In Ovo dat een techniek heeft ontwikkeld om het geslacht van kuikens al in het ei te kunnen bepalen, ontvangt een subsidie van 2,5 miljoen euro van de European Innovation Council (EIC). Het geld kan gebruikt worden om de ontwikkeling te versnellen nu Duitsland en Frankrijk vanaf eind 2021 het doden van eendagskuikens verbieden.

In+Ovo+ontvangt+2%2C5+miljoen+om+ontwikkeling+te+versnellen
© Nieuwe Oogst

Het biotechbedrijf uit Leiden ontwikkelt een machine met een hogere verwerkingscapaciteit. In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden. Doordat het geslacht in het ei bepaald kan worden hoeven haantjes, die niet nodig zijn voor de productie van eieren, niet langer gedood te worden na uitkomen van het ei. Volgens directeur Wouter Bruins kan In ovo door de subsidie gaan opschalen.


Meerdere technieken

In ovo is niet het enige bedrijf dat zich bezig houdt met techniek om het geslacht van kuikens in eieren te kunnen bepalen. Ook het Duitse bedrijf Agri Advanced Technologies (AAT) en het Duits-Nederlandse Seleggt zijn bijvoorbeeld actief op de markt.

In Ovo werd eerder ondersteund door investeringen van de Universiteit Leiden, Evonik Industries en VisVires New Protein.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer