Crisis+brengt+het+beste+in+mensen+naar+boven
Column
© ZLTO

Crisis brengt het beste in mensen naar boven

Terwijl de woorden 'Het virus is onder ons en zal voorlopig onder ons blijven' van minister-president Mark Rutte na-echoën in de stille Nederlandse straten, zijn we als LTO-bestuurders en -medewerkers druk met het beperken van de schade die het coronavirus veroorzaakt in de land- en tuinbouwsector.

Als vereniging voor boeren en tuinders kunnen wij juist nu laten zien wat wij betekenen voor onze leden. In een angstvallig tempo zijn de omstandigheden voor onze leden als persoon en als bedrijf veranderd. Onze prioriteiten zijn in deze omstandigheden 100 procent duidelijk.

We zijn er maximaal op gericht om onze leden zoveel mogelijk te helpen, te faciliteren en inzicht te geven en vooral na te denken over wat nog komen gaat. En in samenwerking met de autoriteiten anticiperen we hierop. De infolijnen en de werkgeverslijn staan klaar voor al uw vragen of om uw adviezen aan ons door te geven.

Als onderdeel van het maatregelenpakket gaf de rijksoverheid aan dat het boerenvak een cruciaal beroep is. Op sociale media komen vele goede en mooie acties van boeren om hun medemens te helpen voorbij. Wij geven elkaar geen hand meer, maar wij laten elkaar niet los. Zo boden boeren hun bedrijf spontaan aan als alternatieve kinderopvang en gingen onverkoopbare bloemen linea recta naar de medewerkers van ziekenhuizen.

Wij geven elkaar geen hand meer, maar wij laten elkaar niet los

Wim Bens, bestuurder LTO Nederland

Juist nu is het belangrijk om naar elkaar om te zien, te horen en elkaar te helpen. Een vriendendienst, een telefoontje, burenhulp maar ook zakelijk roep ik u op om coulant te zijn en elkaar te helpen. Laten we samen bewijzen dat tijden van crisis het beste in de mens naar boven brengt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer