Protest+bij+Tweede+Kamer+tegen+nertsenhouderij
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Protest bij Tweede Kamer tegen nertsenhouderij

De actiegroepen Bont voor Dieren en Animal Rights houden maandagmiddag een demonstratie bij de Tweede Kamer in Den Haag. Ze willen protesteren tegen het ruimen van nertsen op bedrijven waar het coronavirus is geconstateerd.

Volgens de actiegroepen worden tienduizenden onschuldige dieren gedood, die vervolgens kunnen worden vervangen door andere nertsen. Zij zien lever een vervroegde sluiting van alle nertsenbedrijven met een fokverbod.

Nertsenhouders vrezen dat actievoerders hun bedrijven opzoeken om daar te demonstreren. Donderdagavond sloot de politie een aantal wegen in het Brabantse Landhorst af, omdat daar een demonstratie werd aangekondigd. Er kwam echter geen demonstrant opdagen. Ook elders zijn nertsenhouders alert op mogelijke demonstraties.


Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer