Exportvoorwaarden bomen en planten voorziet in behoefte

De vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen van LTO Nederland heeft onlangs internationale verkoop- en leveringsvoorwaarden opgesteld als hulpmiddel voor kwekers die rechtstreeks handel doen met buitenlandse kopers.

Exportvoorwaarden+bomen+en+planten+voorziet+in+behoefte
© Thierry Schut

Vanwege de toename van deze handel was er volgens de vakgroep bij veel leden behoefte aan duidelijke richtlijnen voor de internationale verkoop en levering van onder meer bomen en vaste planten. De internationale handelsvoorwaarden van de LTO-vakgroep gelden als aanvulling op de Handelsvoorwaarden voor de Boomkwekerij in Nederland (HBN), die is gericht op de Nederlandse handel.

Vakgroepvoorzitter Henk Raaijmakers is blij met de opgestelde voorwaarden. ‘We zien een verschuiving van traditionele exporteurs naar kwekers die zelf hun export regelen. Daardoor is er met name bij kleine en middelgrote bedrijven behoefte aan een juridisch hulpmiddel dat internationaal gebruikt kan worden. Deze voorwaarden zijn echt een plus voor onze leden.’


In vijf talen beschikbaar

De internationale verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn beschikbaar in het Nederland, Engels, Duits, Frans en Pools. De voorwaarden zijn exclusief voor LTO-leden op te vragen via de website van de LTO-vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer