Medewerkers+Vion+twee+weken+in+quarantaine
Nieuws
© Vion

Medewerkers Vion twee weken in quarantaine

De zeshonderd medewerkers van varkensslachterij Vion in Groenlo gaan twee weken in quarantaine. Dat heeft Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland besloten na overleg met de GGD. 45 medewerkers van deze slachterij raakten besmet met het coronavirus.

De quarantainemaatregel is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel is onder meer nodig om het bron- en contactonderzoek door de GGD goed te kunnen laten verlopen. Vion heeft naar eigen zeggen intensief contact met alle medewerkers gedurende deze periode, totdat zij weer aan de slag mogen gaan.

De vleesproductie wordt tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion in Nederland. De Good Farming Star-varkens komen nu aan de haak in Boxtel. De biologische varkens gaan naar Apeldoorn. Wanneer de vestiging weer opengaat, hangt af van hoe de besmetting zich ontwikkelt. De sluiting van de slachterij van Vion in Groenlo zal volgens marktkenners weinig invloed hebben op de varkensprijzen.


Gezondheid voorop

Volgens CEO Ronald Lotgerink van Vion Food Group staat de gezondheid van medewerkers en die van de bewoners in de regio voorop. 'Wij zijn natuurlijk verrast. Net als onze medewerkers. Dit is niet niks voor onze collega's', stelt hij in een persverklaring.


'We beseffen dat dit vragen oproept. We hebben als cruciaal bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. We voldoen ook aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio. Als Vion en als sector moeten we hier snel van leren, waar nodig ons gedrag aanpassen en dat met elkaar delen.'

Bekijk meer over: