Vion+slachterij+Groenlo+per+direct+dicht
Nieuws
© Vion

Vion slachterij Groenlo per direct dicht

De slachterij van Vion in Groenlo is per direct gesloten. Een kwart van het personeel blijkt besmet met het coronavirus. Wat de consequenties zijn van de sluiting is nog onduidelijk. Vion is niet bereikbaar voor commentaar.

Bij coronatests onder het personeel bleek dat van de 212 geteste medewerkers 45 drager zijn van het virus. Het betreft overwegend arbeidsmigranten. De hoge besmettingsgraad was voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aanleiding om de dierenartsen uit de slachterij te halen.


Voor Vion betekent dat dat het slachtproces komt stil te liggen. De vestiging in Groenlo is in 2016 ingericht op de slacht en verwerking van varkens uit de duurzaamheidsconcepten Good Farming Star en Groene Weg (biologisch).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer