Bayer wil schikken in rechtszaken over glyfosaat

Chemieconcern Bayer lijkt overeenstemming te hebben bereikt over een schikking met het merendeel van de mensen die het bedrijf aanklagen vanwege Roundup.

Bayer+wil+schikken+in+rechtszaken+over+glyfosaat
© Nieuwe Oogst

Persbureau Bloomberg meldt dat er aanwijzingen zijn dat Bayer met 50.000 tot 85.000 mensen een schikking wil treffen. De vermeende slachtoffers van Roundup krijgen een bedrag van enkele duizenden tot enkele miljoenen dollars afhankelijk van de ernst van de aanklacht.

Het akkoord is volgens Bloomberg onderdeel van het plan van Bayer om de Roundup-claims zo snel mogelijk af te handelen. Dit werd afgelopen voorjaar bij de presentatie van de jaarcijfers al aangekondigd. Voor deze afhandeling zou Bayer een bedrag van om en nabij 10 miljard dollar hebben gereserveerd.


Handtekening onder akkoord

Bloomberg gaat ervan uit dat de schikkingen volgende maand worden aangekondigd. De verwachting is dat de advocaten van de mensen die instemmen met een schikking, dan hun handtekening zetten onder een akkoord.


Bayer is toelatingshouder van Roundup sinds de overname van Monsanto in 2018. Vanwege de claims rond de omstreden herbicide is de beurskoers van het Duitse chemieconcern met 42 procent gedaald. Daarmee is zo'n 36 miljard euro aan beurswaarde verdwenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer