Veel meer klachten bij Bayer vanwege Roundup

Het aantal eisers dat beweert ziek te zijn geworden na gebruik van glyfosaat is afgelopen drie maanden in de Verenigde Staten meer dan verdubbeld.

Veel+meer+klachten+bij+Bayer+vanwege+Roundup
© Haijo Dodde

In het financiële verslag na het derde kwartaal meldt Bayer dat het chemieconcern inmiddels betrokken is in 42.700 rechtszaken met Roundup-gebruikers. Afgelopen zomer noteerde Bayer al 18.400 eisers voor schadeclaims in de VS.

Lees ook: Roundup brengt Bayer 18.400 keer voor rechter

Volgens Bayer heeft de snelle toename van het aantal klachten over het gebruik van het omstreden herbicide Roundup alles te maken met een advertentiecampagne waarin eisers wordt opgeroepen zich te melden voor schadevergoedingen. Bayer zegt in de juridische procedure alle medewerking te verlenen, maar gaat er wel nog steeds vanuit dat Roundup aantoonbaar veilig toegepast kan worden.

Budget voor schikkingen

In eerdere rechtszaken hebben lokale rechtbanken de eerste eisers, die claimen dat Roundup kankerverwekkend is, een schadevergoeding toegekend van 2 miljard dollar. Bayer vecht de hoogte van deze vergoedingen nog aan, maar reserveert intussen wel een behoorlijk budget om schikkingen te kunnen treffen met de eisers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer