Roundup+brengt+Bayer+18%2E400+keer+voor+rechter
Nieuws
© Haijo Dodde

Roundup brengt Bayer 18.400 keer voor rechter

Tegen chemieconcern Bayer lopen in de Verenigde Staten inmiddels 18.400 rechtszaken in verband met het gebruik van Roundup.

Dat meldt Bayer bij de presentatie van de financiële resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar. Sinds afgelopen april zijn er nog eens vijfhonderd rechtszaken bijgekomen. Bayer wordt aangeklaagd door gebruikers die beweren dat zij na blootstelling aan glyfosaat kanker hebben gekregen.


Vooralsnog gaat Bayer ervan uit dat er voldoende argumenten zijn om de beschuldigingen tegen te spreken. Het concern zegt zich constructief op te stellen om te komen tot een overkomst met de aanklagende partijen. Onlangs maakte een Amerikaanse rechter bekend dat de hoge boetes die Bayer opgelegd kreeg bij eerdere uitspraken naar beneden worden bijgesteld.

Daling omzet

De omzet van de afdeling CropScience van Bayer daalde 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij is de overname van Monsanto al meegerekend. Wel steeg de beurswaarde 5,9 procent tot 1,62 euro per aandeel ten opzichte van het tweede kwartaal in 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer