Bayer+wil+markt+voor+diergezondheid+verlaten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bayer wil markt voor diergezondheid verlaten

De Duitse chemiereus Bayer praat naar verluidt met een overnamekandidaat voor de divisie diergezondheid. De verkoop zou 8 miljard euro moeten opleveren.

Persbureau Reuters meldt dat de er gesproken wordt met het Amerikaanse Elanco Animal Health, maar er zou ook interesse zijn van investeerders als KKR, CVC Capital Partners, Advent International, Blackstone Group, EQT Partners en Permira.

Bayer produceert en verkoopt veterinaire producten voor zowel huisdieren als vee. Na een strategische beoordeling zou besloten zijn deze divisie af te stoten. Sinds de overname van het Amerikaanse Monsanto kampt Bayer met rechtszaken over het omstreden middel Roundup. Hierdoor hangt het concern miljardenclaims om de nek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer