Coronabesmetting+treft+medewerkers+Vion
Nieuws
© Vion Food

Coronabesmetting treft medewerkers Vion

Tijdens onderzoek van de GGD in een woonunit van arbeidsmigranten in Velp zijn 28 arbeidsmigranten positief getest op het coronavirus en vervolgens geïsoleerd. Een aantal van hen is gedetacheerd bij vleesverwerker Vion in Scherpenzeel. Voor de productie heeft dit geen consequenties, zegt woordvoerder Nancy Aschman van Vion.


Een bewoonster met Covid-19-verschijnselen belandde vorige week in het ziekenhuis. Uit het onderzoek van de GGD dat daarop volgde, blijkt dat 28 medebewoners drager zijn van het coronavirus. Zij zijn geïsoleerd en ondergebracht op een passagiersboot in Arnhem.

De 21 andere bewoners zijn vrij van het virus, maar blijven uit voorzorg nog veertien dagen in quarantaine in de woningen in Velp.

Medewerkers geïnformeerd

Maandagmorgen 4 mei heeft Vion de 1.100 medewerkers in Scherpenzeel geïnformeerd. De vondst van het coronavirus bij arbeidsmigranten in de woonunit in Velp heeft geen consequenties voor de productie in Scherpenzeel.

De GGD voert een bron- en contactonderzoek uit. Op de uitslag daarvan, die later deze week wordt verwacht, wil Aschman niet vooruitlopen.

Strenge maatregelen

'Voor al onze vestigingen gelden strenge maatregelen rondom hygiëne en we voeren het beleid dat medewerkers goed op elkaar moeten letten. Wanneer ze zich niet fit voelen, blijven ze thuis of gaan ze direct naar huis', zegt de woordvoerder van Vion.

Bij de vestigingen in Nederland en Duitsland volgt Vion alle maatregelen op die door de overheden worden voorgeschreven. Aschman: 'Vanuit ons werkgeverschap zorgen wij ervoor dat mensen zo veilig mogelijk kunnen werken.'


Niet ziek van vlees

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat ervan uit dat er in Nederland geen verspreiding van het coronavirus kan plaatsvinden van dier op mens en dus ook niet via vlees dat wordt gegeten. Coronavirussen hebben een dier of mens nodig om 'in leven te blijven' en te groeien. Dat kan niet in voedsel, meldt het RIVM op zijn website.

In Scherpenzeel worden dagelijks 54.000 varkensmiddels - het stuk tussen de schouder en billen van een varken – verwerkt. Onder andere tot bacon voor met name de Engelse, Japanse, Amerikaanse, Canadese en Australische markt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer