Coronavirus legt runderslachterij Vion Bad Bramstedt stil

In de runderslachterij van Vion in het Noord-Duitse Bad Bramstedt zijn 51 van 115 medewerkers positief getest op corona. De slachterij is daarom gesloten, maar wordt maandag 11 mei weer opgestart, meldt Vion.

Coronavirus+legt+runderslachterij+Vion+Bad+Bramstedt+stil
© Vion

Bij 90 procent van de medewerkers van de runderslachterij zijn tot nu toe geen symptomen waarneembaar van het coronavirus. Het aanbod slachtrunderen ligt in deze tijd van het jaar lager. Daarom heeft Vion Bad Bramstedt wel tijdelijk het slachten gestopt, maar de uitbeenactiviteiten gaan nog wel door. Op 11 mei wordt de slachterij weer opgestart.


Maandag 4 mei maakte Vion in Nederland bekend dat bij 28 medewerkers, woonachtig in een migrantencomplex in Velp, coronabesmettingen zijn vastgesteld. Deze medewerkers zitten nu in isolatie op een boot in Arnhem. Nog 21 medebewoners verblijven in quarantaine in het migrantencomplex. Scherpenzeel telt 1.100 medewerkers. Onder hen loopt nu een bron- en contactonderzoek. Later deze week wordt daarvan de uitslag verwacht. In ieder geval tot die tijd, draait de baconlocatie gewoon door.

Veiligheid voorop

Vion heeft de strenge hygiënemaatregelen sinds de tweede helft van februari in alle vestigingen doorgevoerd. De medewerkers houden voldoende afstand of zijn gescheiden door plexiglas. Er zijn looproutes ingesteld en er zijn waar mogelijk plastic schermen geplaatst. Ook werken de medewerkers in speciale ploegendiensten.

Verder moeten medewerkers met minimale klachten of een zieke huisgenoot thuisblijven en zijn kwetsbare groepen medewerkers sinds begin maart verplicht thuis. Alle medewerkers van Vion, inclusief de flexmedewerkers van uitzendbureau's, zijn volledig verzekerd volgens de wettelijke normen in Nederland en Duitsland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
Meer weer