Zuivelprijzen+vertonen+opgaande+lijn
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zuivelprijzen vertonen opgaande lijn

De zuivelprijzen trekken nog steeds aan. Vooral de boterprijs schiet deze week volgens de zuivelnotering van ZuivelNL omhoog.

Deze week wordt 285 euro voor verse boter genoteerd, dat is 20 euro per 100 kilo meer dan vorige week. 'Dat was niet de verwachting', zegt zuivelanalist Martin Valstar van ZuivelNL. 'De zuivelmarkt ontwikkelt zich toch heel behoorlijk.' De hogere boterprijs is volgens hem deels het gevolg van de mogelijkheden voor private opslag, waar gebruik van is gemaakt. Daarnaast loopt de afzet richting retail goed.


Melkpoeders

Ook de poedernoteringen volgen deze week een opgaande lijn. Vol verstuivingsmelkpoeder plust met 2 euro naar 260 euro, magermelkpoeder met 2 euro naar 200 euro en magermelkpoeder voor veevoer met 5 euro naar 190 euro. Voor weipoeder wordt deze week 3 euro meer betaald. De notering komt uit op 75 euro per 100 kilo.


Nog veel onzekerheden

De vraag is of deze prijsstijgingen doorzetten. Volgens Valstar is het nog te vroeg om dat te stellen. 'De markt ligt deze week weer helemaal stil. Er zijn nog te veel onzekerheden als gevolg van de coronacrisis. Ik ga er zeker niet van uit dat de melkprijzen voor de melkveehouders direct omhoog gaan.'Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer