JCB+hervat+productie+in+Verenigd+Koninkrijk
Nieuws
© JCB

JCB hervat productie in Verenigd Koninkrijk

JCB kondigde op 12 mei een gedeeltelijke herstart van de productie aan in vijf van zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Een pakket veiligheidsmaatregelen beschermt werknemers tegen het coronavirus.

De Britse productielijnen werden stilgelegd op 18 maart. De overgrote meerderheid van de 6.500 Britse werknemers van JCB valt sinds april onder het systeem van economische werkloosheid. Gisteren heeft JCB bevestigd dat de productieniveaus langzaam worden hervat.

CEO Graeme Macdonald van JCB licht toe: 'De productie is op een zeer laag niveau hervat, voornamelijk om aan de vraag naar landbouwmachines te voldoen. Voorafgaand aan deze herstart hebben we een uitgebreide evaluatie gedaan om ons in staat te stellen maatregelen te implementeren ter bescherming van onze werknemers.'


Gezondheid

JCB zorgt ervoor dat er altijd een veilige afstand tussen de medewerkers kan worden gegarandeerd. Macdonald: 'Waar de risico's groter zijn, worden extra beschermende maskers geleverd. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers is absoluut van het grootste belang. We passen ons allemaal aan deze nieuwe norm aan.'

De Loadall-divisie op het hoofdkantoor in Rocester en JCB Earthmovers en JCB Landpower in Cheadle hebben de productie hervat, samen met JCB Transmissions in Wrexham en JCB Cab Systems op Uttoxeter. Meer dan 400 werknemers kunnen weer aan de slag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer