Varkensafzet+verschuift+door+sluiting+Westfleisch+Coesfeld
Nieuws
© Henk Riswick

Varkensafzet verschuift door sluiting Westfleisch Coesfeld

Door het sluiten van de vestiging van Westfleisch in het Duitse Coesfeld verschuift de afzet van vleesvarkens naar andere locaties van de Duitse slachterij en naar andere slachterijen. De afzet van Nederlandse varkens wordt daardoor wat lastiger, maar niet problematisch.

Vorige week sloot de slachterij, toen 151 medewerkers besmet bleken met het coronavirus. Het aantal besmette medewerkers is gestegen naar 230. Van 278 personen is de uitslag nog niet bekend. De slachterij, die net over de grens bij Winterswijk ligt, telt in totaal 1.200 medewerkers, onder wie veel Roemenen en Bulgaren, die allemaal zijn getest.


Maandag 11 mei zouden in Duitsland officieel de coronamaatregelen worden versoepeld. Door de stijging van het aantal besmettingen in de regio naar meer dan 50 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners, is in Coesfeld en omgeving de versoepeling met een week opgeschort tot 18 mei. Ook pas dan wordt besloten of de slachterij weer opengaat of niet.


Gewichtslimieten

Dinsdag 12 mei maakte Westfleisch bekend alle gecontracteerde varkens gewoon af te nemen. Die worden onder andere geslacht bij andere vestigingen van Westfleisch. Daarnaast stelde Westfleisch eerder al de gewichtslimieten open, omdat de slachtgewichten stijgen. In plaats van uitbetalen op basis van AutoFom worden de vleesvarkens nu geprikt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer