Van de Ven: 'Je krijgt geen corona door veehouderij'

'Je kunt niet besmet raken met corona door de dieren in de veehouderij', verzekert Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO Nederland.

'Wel bestaat de kans dat de luchtkwaliteit een rol speelt als risicofactor bij het krijgen van ernstigere ziekteverschijnselen door het coronavirus', geeft Van de Ven aan. Maar of de veehouderij dan daarbij van invloed is op het coronavirus, is nog maar zeer de vraag.


Wel wil LTO een onderzoek om dit verband voor 100 procent uit te sluiten. 'Dat onderzoek moet breed en onbevangen opgezet zijn naar alle sectoren die bijdragen aan de luchtverontreiniging in Nederland', aldus Van de Ven.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer