Transportwagen+rijdt+als+een+trein+door+boomkwekerij
Nieuws
© MDE

Transportwagen rijdt als een trein door boomkwekerij

MDE Machinebouw uit Echteld heeft van een Tsjechische boomkweker de opdracht gekregen om zes transportwagens voor bomen te bouwen.

Het is geen gewone opdracht, geeft MDE-directeur Mazinus van Dijk aan. ‘De kweker had een iets ander eisenpakket dan de gemiddelde boomkweker. Hij wil namelijk met meer dan twee aanhangers tegelijk door zijn kwekerij en containervelden kunnen rijden. De percelen liggen namelijk ver uit elkaar en aan- en afkoppelen kost te veel tijd en is te omslachtig.'

De zes MDE-transportwagens BTW4x0STA moeten daarom 100 procent spoorvolgend zijn. ‘Maar ze moeten ook aan alle eisen voldoen ten aanzien van beremming, verlichting en een laadvermogen van 10 ton totaal per wagen. De Road Train’s die in Australië rondrijden, verbleken bij deze Tree Transport Train’, zegt Van Dijk.

Op Facebook is een filmpje te zien van de transportwagen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer