Scholingsteam boomteelt en planten weer op sterkte

Het team van scholingsconsulenten van de boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemen is weer op volle sterkte.

Scholingsteam+boomteelt+en+planten+weer+op+sterkte
© Han Reindsen

Piet Verhoeven heeft zijn werkzaamheden als scholingsconsulent beëindigd. Robert Soesman en Mariëlle Mulder zetten het project 'Scholingsconsultent boomkwekerij' samen voort. Soesman is sinds 1 februari begonnen als collega van Mulder. Samen gaan ze het project verder vormgeven.

Tot de zomervakantie doet Soesman dit parttime. Hij combineert dit nog met zijn andere baan als docent boomteelt en bemesting op het Zone.college in Zwolle. Na de vakantie is hij volledig beschikbaar als scholingsconsulent.

In de afgelopen dertien jaar heeft Soesman ervaring opgedaan in het bezoeken van boomkwekerijen en het voeren van coachingsgesprekken. In zijn nieuwe functie kan hij die bagage goed gebruiken.

Drie hoofdpijlers

In overleg met de stuurgroep/initiatiefgroep bestaande uit CNV, FNV, Anthos, en LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen hebben Mulder en Soesman de werkzaamheden verdeeld in drie hoofdpijlers:
• Pijler 1: scholing en ontwikkeling in gesprek tussen ondernemers en werknemers;
• Pijler 2: aanbod en kwaliteit van het aanbod aan onderwijs en cursussen op niveau houden;
• Pijler 3: goed werkgeverschap, het vinden, binden en boeien van de (aankomende) medewerkers.

Deze drie pijlers pakken Mulder en Soesman samen op, waarbij Mulder het aanspreekpunt in de regio's Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is. Soesman is het aanspreekpunt voor de regio's Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.

Twee hoofddoelen

Vanuit de pijlers komen er twee hoofddoelen uit. De scholingsconsulenten willen de sociale media en de website Talentboom op een hoger plan krijgen. Om dit kracht bij te zetten, hebben ze het logo van Talentboom laten aanpassen. Het blauwe logo is aangepast naar groen, een kleur die passend is bij de sector. Een ander hoofddoel is het uitwerken van een plan van aanpak voor de brancheopleidingen in de sector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer