Drukte+bij+boomhandelaar+door+coronavirus+en+zon
Nieuws
© Thierry Schut

Drukte bij boomhandelaar door coronavirus en zon

'Mensen zoeken massaal de zon in eigen tuin op, vanwege de overheidsmaatregelen. Dan ontstaat al snel de behoefte om deze eens flink aan te pakken', zegt Pieter Weststrate van Citytree.

Vanwege de coronacrisis en het goede weer is het topdrukte in Ridderkerk, beaamt Weststrate. Hij is als mede-eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering bij het bomen- en plantencentrum Citytree, een van de weinige grote boomhandelaren in Rotterdam en omgeving. Deze voorziet met een eigen groenkwekerij in de behoefte van hoveniers, bedrijven en particulieren.

Weststrate: 'We zijn vanaf 2003 een van de eerste importeurs van mediterrane bomen en planten, zoals olijfbomen, steeneiken, palmbomen, cipressen, vijgenbomen, granaatappels en druiven op stam.'

Kwekerij in Spanje

De zuidelijke bomen en planten worden sinds 2008 aangeleverd via een eigen kwekerij in het Spaanse Alicante en aangesloten kwekers in Italië. De kwekerij in Spanje vermeerdert niet, maar maakt bomen gereed voor de handel.

'We kopen zelf olijfboomgaarden op. De bomen worden gerooid, flink teruggesnoeid en weer opgekweekt om te kunnen worden vervoerd. Dat gebeurt met behulp van druppelaartjes en de juiste bemesting', legt Weststrate uit.

Het centrum is gespecialiseerd in grote heesters, exclusieve bomen, vormsnoeibomen en groenblijvende lei- en dakbomen. Maar ook hagen en onderbeplanting zijn leverbaar.

Facebook-post van februari.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer