Televisiemakers produceren desinfectiemiddel van aardappel

De Keuringsdienst van Waarde duikt aanstaande donderdag in de productie van desinfectiemiddel op basis van aardappelen. De televisieuitzending begint om 20.25 uur op NPO3.

Televisiemakers+produceren+desinfectiemiddel+van+aardappel
© KRO-NCRV

Alle maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, hebben ook voor boeren grote gevolgen. Omdat cafés en restaurants zijn gesloten, blijven veel boeren volgens de programmamakers zitten met hun producten.

In deze aflevering spreekt de Keuringsdienst een boer die met een miljoen kilo onverkochte frietaardappelen zit. De Keuringsdienst maakt van deze aardappelen ontsmettingsmiddel voor hulpverleners. Het proces is nog wat ingewikkelder dan gedacht, geven de programmamakers aan. Gelukkig staan er genoeg mensen klaar om hen te helpen.

Nuttige bestemming

Presentatrice Marijn Frank duikt in het productieproces van desinfectiemiddel en is blij dat overtollige aardappels toch een nuttige bestemming krijgen. 'Het viel voor de brouwer nog niet mee om van aardappels alcohol te maken, de hele machinerie liep vast waardoor ze tot diep in de nacht bezig waren. Het was natuurlijk ook de eerste keer dat ze het deden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer