Meer+Spaans+varkensvlees+naar+China
Nieuws
© Pixabay

Meer Spaans varkensvlees naar China

Steeds meer Spaanse exporteurs leveren vlees aan China. Onlangs kregen nog eens acht bedrijven goedkeuring van de Chinese autoriteiten om varkensvlees te exporteren naar de Volksrepubliek.

Met die goedkeuring komt het totaal aantal Spaanse bedrijven dat varkensvlees naar China mag exporteren op 57. Een jaar eerder waren dat 28 bedrijven, minder dan de helft. In 2019 haalde Spanje Duitsland in als belangrijkste leverancier van varkensvlees voor China.

Uit cijfers van het Spaanse ministerie van Landbouw blijkt dat het land vorig jaar voor in totaal 1,13 miljard euro aan varkensvleesproducten naar China exporteerde. Dat is 119 procent meer dan het jaar ervoor. Varkensvlees is het belangrijkste Spaanse landbouwexportproduct naar China.

Volgens het ministerie van Landbouw in Madrid vertegenwoordigde varkensvlees in 2019 55 procent van de totale landbouwexport van het land naar de Volksrepubliek. Dat was nog 36 procent in 2018. Andere belangrijke producten zijn olie van olijven, olijven, wijn, luzerne, visserijproducten, melk en melkproducten en fruit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
 • Donderdag
  7° / 4°
  40 %
Meer weer