Amerikaanse+verwerkingscapaciteit+varkensvlees+verder+onder+druk
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

Amerikaanse verwerkingscapaciteit varkensvlees verder onder druk

Tyson Foods Inc sluit in de Verenigde Staten meerdere productielocaties van varkensvlees, waaronder de grootste. Daarmee wil het de verspreiding van het coronavirus indammen.

De sluitingen zorgen voor een verdere verkrapping van de vleesvoorraden na eerdere sluitingen door JBS USA en WH Group's Smithfield Foods. Tyson Foods schort de activiteiten in haar grootste slachterij in Waterloo (Iowa) voor onbepaalde tijd op. Dat gebeurt nadat die locatie een tijd met verminderde capaciteit heeft gewerkt.

Die faciliteit slacht ongeveer 19.500 varkens per dag, wat neer komt op ongeveer 5 procent van de totale Amerikaanse varkensvleesproductie. Tyson is ook van plan om het verwerkingsbedrijf in Logansport, Indiana, te sluiten. Daar wordt vlees van meerdere slachterijen verwerkt. Wanneer die locatie sluit, komt 19 procent van de varkensvleesproductie in de Verenigde Staten te vervallen.

Verlies van vitale afzetmarkt

'Consumenten zullen de impact van de productie vertraging in de supermarkt merken', geeft voorzitter Steve Stouffer van de Tyson Fresh Meats Group aan. Hij noemt de sluiting van vestigingen een 'verlies van een vitale afzetmarkt voor boeren'.

De fabriekssluitingen leiden volgens hem tot een verdere verstoring van het varkensvleesaanbod. JBS USA en WH Group's Smithfield Foods sloten eerder voor onbepaalde tijd productielocaties in respectievelijk Minnesota en South Dakota.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer