Tarweareaal in Verenigde Staten blijft krimpen

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA verwacht voor het seizoen 2020-2021 dat het areaal tarwe verder zal afnemen tot een historisch laag niveau van 18,2 miljoen hectare.

Tarweareaal+in+Verenigde+Staten+blijft+krimpen
© Haijo Dodde

Als gevolg hiervan zal de productie van tarwe in de Verenigde Staten (VS) volgens een eerste prognose dalen met 4 procent tot 50 miljoen ton. De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt in het weekbericht granen bovendien dat er in verschillende teeltgebieden in de VS problemen zijn met de inzaai van zomertarwe.

Voor het seizoen 2020-2021 gaat USDA vooralsnog uit van een tarwe-export van 27,2 miljoen ton voor de Verenigde Staten. Dat moet uiteindelijk aan het eind van het seizoen resulteren in een theoretische voorraad van 21,2 miljoen ton tarwe. Dit is de kleinste voorraad van de afgelopen zes jaar.

Uitbreiding areaal mais en soja

Onder meer in de plaats van tarwe kiezen graantelers in de VS komend seizoen meer voor de teelt van mais en soja. Het maisareaal breidt uit met 5 procent tot 38 miljoen hectare. De uitbreiding van de sojaproductie met 18 procent tot 114,2 miljoen ton is vooral gebaseerd op de toename van de vraag in eigen land.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer