Samenwerking bij hydrocultuur en verticale landbouw

Cropking in de Verenigde Staten en Urban Crop Solutions in België gaan een samenwerking aan op het gebied van hydrocultuur en verticale landbouw in zeecontainers.

Samenwerking+bij+hydrocultuur+en+verticale+landbouw
© Urban Crop Solutions

Het doel is om de hydrocultuurervaring van Cropking te verbinden met de verticale landbouw van Urban Crop Solutions. Door deze verschillende ervaringen en expertise te combineren, krijgen beide bedrijven de kans om zich in de Verenigde Staten verder te ontwikkelen. CropKing zal bij verticale landbouw een voorbeeldbedrijf exploiteren voor onderzoek.

Cropking is het enige fullservicehydrocultuurbedrijf in de Verenigde Staten dat sinds 1982 gespecialiseerd is in de landbouwsector. Hun 37 jaar ervaring maakt van hen de leider in hydrocultuursystemen en de productie in kassen. De facilitaire systemen zijn in twintig landen te vinden, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico, landen in Europa en het Caribisch gebied.

Interesse

'We zijn blij om samen te werken met Urban Crop Solutions en de mogelijkheid om de effectiviteit van geautomatiseerde containerteelt te valideren', zegt directeur en mede-eigenaar Paul Brentlinger van Cropking. 'Hun op maat gemaakte aanpak kan voldoen aan de behoeften van veel klanten. Het zeecontainersysteem biedt voordelen zoals klimaatbeheersing, irrigatiesysteem en geautomatiseerd groeiproces. Dat heeft de afgelopen jaren onze interesse gewekt.'

Urban Crop Solutions heeft onlangs zijn vijfjarig bestaan gevierd en heeft al 28 projecten over de hele wereld. Het bedrijf is de enige leverancier van kant-en-klare oplossingen die ook biologische kennis biedt in de verticale landbouwsector. Daarnaast heeft Urban Crop Solutions via zijn eigen onderzoeksmethode al meer dan tweehonderd recepten voor plantenteelt ontwikkeld.


Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer