Varkensslachterij in VS dicht om corona

De grote Amerikaanse vleesverwerker Smithfield Foods sluit een belangrijke fabriek voor varkensvlees voor onbepaalde tijd na een uitbraak van het coronavirus onder werknemers.

Varkensslachterij+in+VS+dicht+om+corona
© Archief Marcel Bekken

Het bedrijf waarschuwt dat er tekorten aan varkensvlees kunnen ontstaan in de Verenigde Staten. Het gaat om de fabriek in Sioux Falls in de staat South Dakota, die goed is voor 4 tot 5 procent van de Amerikaanse varkensvleesproductie.

Er zijn meer dan tweehonderd gevallen van het coronavirus vastgesteld onder de 3700 werknemers bij die faciliteit. Ook bij andere vleesverwerkende fabrieken in de VS zijn werknemers besmet geraakt en werden locaties gesloten of is de productie verminderd.

Tekorten in supermarkten

Smithfield-topman Ken Sullivan waarschuwde dat die sluitingen zorgen voor een groot risico dat er tekorten aan vlees in supermarkten ontstaan. Door het massale gehamster van boodschappen door Amerikanen, bijvoorbeeld van veel ham, en problemen met toelevering door de maatregelen om de uitbraak tegen te gaan zijn soms lege schappen in supers te zien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer