Samenwerking voeradviseur en dierenarts slecht beoordeeld

Nederlandse veehouders zijn niet erg tevreden over de samenwerking tussen hun voeradviseur en de dierenarts. Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van de VoerMonitor van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy.

Samenwerking+voeradviseur+en+dierenarts+slecht+beoordeeld
© Fotografie Twan Wiermans

Aan het onderzoek deden tot nu toe zo'n 1.300 veehouders mee. Uit de eerste resultaten blijkt verder dat veehouders over het algemeen redelijk tevreden zijn over de voeradviseur. Vooral het nakomen van afspraken door de voeradviseur wordt goed beoordeeld. Er zijn wel veel grote verschillen tussen de voerleveranciers.

De VoerMonitor is een onafhankelijk onderzoek om na te gaan hoe tevreden de veehouders zijn over de voerleveranciers. In de VoerMonitor beoordelen veehouders hun eigen voerleverancier op het gebied van voeders, bedrijfsbegeleiding en voerprijzen.

Het geeft een goed beeld van hoe de afzonderlijke voerleveranciers presteren en wat beter kan, met als uiteindelijke doel de veehouders beter van dienst te kunnen zijn. Veehouders die nog niet deelgenomen hebben aan de online VoerMonitor ontvangen op donderdag 23 of vrijdag 24 april een laatste uitnodiging via de e-mail om alsnog deel te nemen.

Het is de vierde keer dat Geelen het onderzoek uitvoert. Eerder werd het onderzoek gedaan in 2014, 2016 en 2018. Voerleveranciers ontvangen een rapportage met de beoordeling door hun klanten, in vergelijking met de gemiddelde scores van de niet-klanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer