Producent+veevoeringredi%C3%ABnten+Aliphos+failliet
Nieuws
© Nijsen/Granico

Producent veevoeringrediënten Aliphos failliet

De fabrikant van diervoedingsingrediënten Aliphos heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf is onder meer actief in Nederland, waar 52 mensen werken.

Aliphos, met hoofdkantoor in België, produceert bepaalde vormen van het mineraal fosfor voor gebruik in diervoeding. Die markt kampt volgens het bedrijf al enige tijd met een dalende vraag en lage prijzen. Doordat de grondstoffenprijzen voor Aliphos niet dezelfde weg omlaag volgden, was het moeilijk om winstgevend te blijven.

Onlangs werden problemen met de kasstroom en schulden nijpend. Pogingen om de financiële situatie te verbeteren hadden niet het gewenste effect. Ook benaderde Aliphos partijen voor een overname van het bedrijf, maar dat was tevergeefs. Ook na het faillissement blijft het streven om bepaalde activiteiten onder de hoede van een nieuwe eigenaar door te laten gaan.

Fabriek in Rotterdam

Aliphos heeft een fabriek in Rotterdam, die de bestanddelen maakt die uiteindelijk in veevoer worden verwerkt. Verder heeft de onderneming, een dochterbedrijf van fosfaatbedrijf Ecophos, productielocaties in onder andere Frankrijk en Bulgarije. In totaal heeft het bedrijf 126 werknemers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer