Frederieke+Schouten+volgt+Hans+Baaij+op+bij+Varkens+in+Nood
Nieuws
© Varkens in Nood

Frederieke Schouten volgt Hans Baaij op bij Varkens in Nood

Frederieke Schouten is de nieuwe directeur van Stichting Varkens in Nood en Stichting Dier&Recht. Zij volgt Hans Baaij op, die samen met schrijver J.J. Voskuil Varkens in Nood oprichtte tijdens de varkenspestcrisis van 1997.

Schouten is opgeleid als dierenarts, maar kan zich niet vinden in de houderij van varkens. Zij staat op het standpunt dat de intensieve veehouderij zelf de grootste oorzaak is van de ziekten en aandoeningen onder productiedieren.


Zeven jaar geleden stopte Schouten daarom als dierenarts. Vier jaar geleden trad ze in dienst bij Varkens in Nood. Schouten is tevens bestuurder en medeoprichter van Caring Vets, een vereniging van kritische dierenartsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer