In actie voor steun aan Nederlandse boer

'De Nederlandse veehouderij krijgt veel shit over zich heen. Onterecht', vindt Hans Ubbink uit Winterswijk. Op 25 januari startte hij samen met Chantal Michielsen-Kaijen een petitie-actie die moet leiden tot een betere bescherming van boeren tegen wat zij activisme noemen.

Op 17 juni richtten Hans Ubbink en Chantal Michielsen-Kaijen de Facebookpagina A-ViN (anti-Varkens in Nood) op. Zij willen een eerlijker verhaal vertellen over de veehouderij dan wat er in de media wordt geschreven over de varkenshouderij in het bijzonder.

Naast de Facebookpagina is er een website met blogs die ingaan op de voedingswaarde van vlees, maar ook stelling nemen tegen Varkens in Nood.

Steeds radicaler

'Ik ben niet boos, maar wel teleurgesteld over wat dierenorganisaties schrijven over de veehouderij. Wat zij schrijven klopt niet en wordt steeds radicaler', zegt Ubbink, die in het Duitse Vreden werkt bij een stalinrichter. Met name in dat laatste zit voor de initiatiefnemers de aanleiding om een steunactie te beginnen voor de veehouderij.

Ubbink noemt on- en offline bedreigingen, stalinbraken, brandstichting en vernielingen. 'Boeren verdienen daartegen een betere bescherming. Elke Nederlander heeft het recht om zonder zorgen en angst te kunnen leven en zijn of haar beroep te kunnen uitoefenen.'

De petitie is inmiddels ruim 6.000 keer getekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer