Melkboer+Menken+brengt+flessen+melk+rond
Nieuws
© Menken Zuivel

Melkboer Menken brengt flessen melk rond

Menken Zuivel doet oude tijden herleven en brengt als melkboer flessen melk tot aan de voordeur. De familie is begonnen met de Menken Melk Koerier.

Door de coronacrisis besloot Menken Zuivel om het beroep van melkboer nieuw leven in te blazen. 'Zoals vroeger, maar dan in een nieuw jasje', lacht Annelot Menken. Eind jaren negentig werd melkfabriek Menken opgeslokt door Melkunie. Maar in 2018 bracht de vierde generatie het familiemerk weer terug in het koelvak.

De drie achterkleinkinderen van oprichter Leen Menken, Ward, Annelot en Daan, zijn begonnen met de Menken Melk Koerier. 'We vonden dat we wel wat meer voor elkaar kunnen doen, zeker in de huidige omstandigheden. Elkaar helpen waar nodig.'

Daarom brengt de familie de Menken-producten vanaf nu ook tot aan de voordeur van de consument. Annelot Menken: 'Direct van de boerderij, verser kan niet. Ook nemen we de lege Menken-flessen weer mee terug om te recyclen. Eigenlijk zoals de melkboer dit ook altijd deed.'

Gewoon voor de deur

Het kan gebeuren dat niemand thuis aanwezig is. In dat geval zetten ze, net als de melkboer van vroeger, de producten gewoon voor de deur. Om ervoor te zorgen dat de gekoelde zuivel niet te lang voor de deur staat, stuurt de koerier een berichtje als hij eraan komt.

Menken merkt dat steeds meer mensen nu niet graag naar de supermarkt gaan. 'Voor de zuivel bellen ze ons, maar we denken erover om meer producten aan te gaan bieden. Daarom zoeken we nu naar samenwerkingen met andere (ambachtelijke) partijen om pure producten direct naar de consument te brengen.'

Speciaalbier

Menken Zuivel ligt in het koelvak van diverse supermarkten. Ward Menken: 'We willen het speciaalbier van het zuivelvak zijn. Het is jammer dat de huidige zuivelproducten zoveel op elkaar lijken. Zuivel is een massaproduct geworden. Wij brengen boerderijzuivel, rechtstreeks van de koe. We tornen niet aan het eiwit- en vetgehalte in de melk en dat proef je.'

De Menken Melk Koerier rijdt nu alleen nog in Wassenaar, maar het familiebedrijf kan dit snel uitbreiden naar andere regio's.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer