Akkerbouwer maakt groot hart voor zorg en landbouw

Akkerbouwer Piet-Jan van der Eijk uit Dronten haalde maandagavond zijn sneleg uit de schuur om een groot hart te maken in een braakliggend perceel. Hiermee wil hij de zorg- en landbouwsector een hart onder de riem steken in de coronacrisis.

Akkerbouwer+maakt+groot+hart+voor+zorg+en+landbouw
© Freelancer

Van der Eijk kwam op het idee nadat hij afgelopen weekend beelden van een drone uit België voorbij zag komen die boodschappen van inwoners filmde in de strijd tegen corona. 'De zorg heeft steun nodig in deze tijd. Dat zij bijvoorbeeld bedden op de intensive care opschalen, daar heb ik veel waardering voor', zegt hij.

Maar ook agrarische ondernemers kunnen in deze tijd een steuntje in de rug goed gebruiken, vindt de derdejaarsstudent Agrarisch ondernemerschap aan Aerus Hogeschool in Dronten. 'Met de actie wil ik ook aandacht voor de sector vragen. De coronacrisis heeft een grote impact op veel agrarische bedrijven.'

'Fritesaardappelen liggen er nog'

Dat geldt ook voor Van der Eijks eigen bedrijf. 'Wij zijn de uien net op tijd kwijt, maar de fritesaardappelen liggen er nog. Ze zijn al verkocht, maar de vraag is of ze ook opgehaald worden. En wat voor gevolgen zal corona dit seizoen verder nog hebben?'

Samen met enkele studiegenoten overlegde Van der Eijk over zijn plan. 'Ik heb gps en een drone, dus ik kon het makkelijk uitvoeren. Mijn studiegenoten vonden het een heel mooi initiatief. Wij hebben op school ook aandacht voor de boer-burgerrelatie. Daar past deze actie goed bij.'


Sinds half maart gaat Van der Eijk niet meer naar school vanwege de coronamaatregelen. 'We krijgen nu online les. De tentamens zijn opgeschoven. Dat is een slechte zaak, maar daar is even niets aan te doen', stelt hij.

Op het bedrijf kan Van der Eijk nu meer doen. 'Zo zet ik vanmiddag machines klaar voor de voorjaarswerkzaamheden. Ik mis de contacten en het studentenleven wel. Normaal ga je zaterdagavond met vrienden op stap, nu zit je thuis.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer