Overijssels gedeputeerde spreekt met tuinders over corona

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van Overijssel heeft maandag een bezoek gebracht aan twee tuinders uit tuinbouwgebied Koekoekspolder bij Genemuiden. Hij sprak met de ondernemers over de gevolgen van de coronacrisis.

Overijssels+gedeputeerde+spreekt+met+tuinders+over+corona
© Ruud Ploeg

Ten Bolscher bezocht de bedrijven samen met voorzitter Ben Haarman van LTO Noord regio Oost. Haarman zegt dat er goede gesprekken plaatsvonden met komkommerteler Wout Limburg en paprikateler André Kaashoek.

Laatstgenoemde is het daarmee eens. 'We hebben gesproken over de impact van de crisis op de glastuinbouw. Die impact kan voor elk bedrijf verschillend zijn. Je hebt bedrijven die een flinke klap hebben gekregen en je hebt bedrijven die er niet veel van merken. Wijzelf behoren vooralsnog tot die laatste categorie. Onze afzet en prijzen zijn vergelijkbaar met de voorgaande jaren.'

'Situatie kan opeens veranderen'

Maar dit is de situatie zoals die nu is, benadrukt de paprikateler. 'Dat kan van de ene op de andere dag veranderen als er nieuwe maatregelen worden genomen.'

De gedeputeerde was volgens Kaashoek goed op de hoogte van de thema's die spelen in de sector. 'Hij vroeg bijvoorbeeld of er nog voldoende seizoensarbeiders zijn. Dat is momenteel nog wel het geval. Doordat er sectoren zijn uitgevallen, zie je een overcapaciteit bij uitzendbureaus. Die mensen werken nu in de kassen.'

Provincie biedt hulp aan

Ten Bolscher bood namens de provincie zijn hulp aan waar nodig. Kaashoek is blij met deze steun. 'Het is sowieso goed dat de provincie praat met getroffen sectoren. De gedeputeerde gaf aan dat ondernemers eventuele knelpunten bij de provincie kunnen melden. Die legt dat vervolgens weer op tafel in Den Haag.'

Indien mogelijk gaan Haarman en Ten Bolscher op korte termijn ook met vertegenwoordigers van andere agrarische sectoren in gesprek over de gevolgen van de coronacrisis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer