Grimme+opent+testbaan+voor+zelfrijders
Nieuws
© Grimme

Grimme opent testbaan voor zelfrijders

Machinefabrikant Grimme heeft in het Niedersachsenpark in het Duitse Rieste een meer dan 800 meter lange en 10 meter brede testbaan voor zelfrijdende oogstmachines in bedrijf genomen.

In het geasfalteerde omkeergebied kunnen rotondesimulaties en belastingstesten worden uitgevoerd op een 150 meter lange ruwe weg. Daarnaast kan Grimme nieuwe producten intensief testen, voordat ze op de markt komen en kunnen de resultaten direct worden meegenomen in de vorm van verbeteringen.

De inbedrijfstelling na de productie van de zelfrijdende oogstmachines is ook aanzienlijk eenvoudiger en garandeert de klant een onberispelijke machine die onmiddellijk kan worden gebruikt. De testbaan wordt ook gebruikt voor intensieve training voor servicemonteurs en gebruikers om te leren hoe ze zelfrijdende oogstmachines kunnen gebruiken in een veilige omgeving.

De nieuwe testbaan is direct gelegen aan de A1 en de zelfrijderfabriek van familiebedrijf Gimme in Damme.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer