Grimme Ventor 4150 aardappelrooier klapt loof bij Sandee

Bij loonbedrijf Sandee in Onstwedde is de eerste Ventor 4150 zelfrijdende vierrijige aardappelrooier met een loofklapper van het merk Grimme in bedrijf gesteld. De loofklapper voert het loof naar de zijkant af, gelijk aan een bietenrooier.

De Ventor 4150 aardappelrooier met loofklapper is in opdracht van Adriaan Sandee gemaakt. Vier jaar geleden kwam het loonbedrijf uit Oost-Groningen bij Grimme met deze vraag. Sandee is zelf ook bij de ontwikkeling van de machine betrokken geweest. 'De machine zorgt voor extra capaciteit en voor het loofklappen heb je geen extra trekker en chauffeur nodig.'

Loonbedrijf Sandee had al een Ventor 4150 zonder loofklapper. Het bedrijf was deze week bij meerdere telers met beide Ventor-machines op hetzelfde perceel zetmeelaardappelen aan het rooien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer