Drenthe+steekt+9+miljoen+euro+in+verduurzaming+landbouw
Nieuws
© Joost de la Court

Drenthe steekt 9 miljoen euro in verduurzaming landbouw

Provincie Drenthe trekt de komende vier jaar 9 miljoen euro uit om de landbouw in die provincie verder te verduurzamen. Via de Drentse Investeringsagenda is in totaal ruim 52 miljoen euro beschikbaar.

Van de 52,5 miljoen euro die tot 2024 beschikbaar is, gaat 9 miljoen euro naar het project 'Boer, Burger en Biodiversiteit'. Dit moet de duurzaamheid van de landbouw bevorderen en het harmonieus samengaan van landbouw en natuur een impuls geven.

Eenzelfde bedrag is beschikbaar voor het bevorderen van de energietransitie, de vervanging van gas en olie door zonne-energie, windenergie en andere hernieuwbare bronnen.

Vakantieparken

Andere thema's die via de Investeringsagenda worden bediend, zijn onder andere de sociale agenda, onderwijs en stadsvernieuwing. Verder gaat er geld naar cultuur en erfgoed, en sport en bewegen. Ook wordt geld vrijgemaakt voor de recreatiesector, onder andere voor het vitaliseren van vakantieparken.

Volgens Gedeputeerde Staten is een extra impuls juist op dit moment extra belangrijk. 'We willen Drenthe zoveel mogelijk ook perspectief bieden voor de lange termijn', aldus het college.

Waardering

De Investeringsagenda 2020-2023 is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Het college heeft alle Statenfracties gevraagd om met suggesties te komen voor investeringen. Dat leverde 73 ideeën op, die in gezamenlijkheid zijn besproken en ook door de fracties van een waardering zijn voorzien. Uiteindelijk zijn 42 suggesties in meer of mindere mate rechtstreeks in de Investeringsagenda opgenomen.


Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer