Hortensiakweker start drive-in in strijd tegen corona

Hortensiakwekerij Van den Berg uit Est is een drive-in begonnen. Door het coronavirus kunnen ze een groot deel van de planten niet kwijt en op deze manier hoeft niet alles vernietigd te worden. 'Maandag en dinsdag is een groot gedeelte doorgedraaid op de klok, dus we moesten iets. Je wilt niet alle planten storten', zegt een geëmotioneerde Marjanne van den Berg.

Het is druk, de klanten zijn enthousiast. 'Dit is echt super, het loopt supergoed', stelt Van den Berg. 'Het is ook heel erg leuk voor het personeel. Achter zijn we aan het storten, dat is alleen maar drama. Maar dit is hartstikke leuk.'

Ze bekijken van dag tot dag hoe ze met de situatie omgaan. 'Dat is een heel groot probleem. Er zijn orders verkocht, dus die moeten we wel gewoon leveren. Maar aan de andere kant zou je de kachel uit willen zetten om het groeiproces te vertragen. Dat wordt elke dag opnieuw een groot vraagstuk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  6° / 1°
  40 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
Meer weer