Half jaar uitstel aflossing banklening

ABN Amro, Rabobank, de Volksbank, ING en Triodos Bank geven kleinere bedrijven zes maanden uitstel van aflossingen op lopende leningen. Dit vanwege het coronavirus door de banken genomen besluit geldt ook voor de agrarische sector.

Half+jaar+uitstel+aflossing+banklening
© Pixabay.com

LTO Nederland vindt het uitstel van de aflossingsverplichtingen een belangrijk gebaar en signaal van de banken. 'Het uitstel geeft een belangrijke verlichting', zegt voorzitter Marc Calon. 'Maar wij vinden dat ook bedrijven met grotere kredieten geholpen moeten worden. Dit wordt door LTO ook ingebracht in de overleggen.'

Uit signalen die bij alle LTO-organisaties binnenkomen, blijkt dat de financiële nood bij boeren en tuinders steeds groter wordt. De banken bieden zakelijke klanten, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, uitstel van de aflossingen.

Aanvraag indienen

Ondernemers moeten contact opnemen met hun eigen bank en via de websites een aanvraag indienen voor de betreffende lening of leningen. De banken nemen vervolgens contact op met de klant. Voor bedrijven die leningen hebben boven 2,5 miljoen euro is en blijft maatwerk mogelijk, maar ook hiervoor geldt dat contact moet worden opgenomen met de eigen bank.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer