Bloemen om zorgpersoneel te bedanken

Deze bloemen zouden eigenlijk worden vernietigd, maar nu krijgen ze een nieuwe bestemming. Medewerkers uit de sierteeltsector gaven dinsdagochtend bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus, zoals hier in Hoofddorp.

'Ik maak een diepe buiging voor de telers', zegt Erik Zwart van zorginstelling PCSOH. 'Eigenlijk is het wel heel dubbel want de bloemen krijgen we van de telers die een hele moeilijke periode doormaken. Ik vindt het getuigen van grootsheid dat ze het op deze manier oplossen zodat anderen nog plezier hebben aan de bloemen.'

Exporteur Jan van der Plas is een van de bedrijven die helpt met het uitdelen van de bloemen. Voor hem is het moeilijk om de sector zo te zien.

'Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Als je bij de telers ziet wat er allemaal weggegooid wordt is diep triest. Dat doet gewoon pijn.'

Dit hebben we nog nooit meegemaakt

Exporteur Jan van der Plas

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
Meer weer