Zuivelindustrie+blijft+melk+leveren
Nieuws
© Twan Wiermans

Zuivelindustrie blijft melk leveren

Nederlandse zuivelbedrijven blijven klanten en consumenten voorzien van zuivelproducten. De tekorten die in het winkelschap zijn ontstaan door hamsterende consumenten, probeert de zuivelindustrie in te vullen.

De zuivelindustrie volgt de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op dit moment gaat de melkverwerking normaal door en worden klanten beleverd volgens schema. Een tekort van zuivelproducten op het schap is veelal het gevolg van extreme uitschieters in de kortetermijnvraag naar specifieke producten. Toch proberen de ondernemingen deze goed in te vullen door aangepaste bedrijfsprocessen.

Seizoenspiek in melkproductie

Zuivelondernemingen werken nauw samen om de melk ook tijdens de gebruikelijke seizoenspieken in april en mei, wanneer de melkproductie stijgt, te blijven verwerken.

Om dit te kunnen borgen, worden capaciteitsscenario's ontwikkeld binnen de sector en staat de zuivelindustrie voortdurend in contact met onder andere het RIVM, de rijksoverheid en de (internationale) partners in de keten zoals verpakkingsproducenten en ingrediëntenleveranciers.

Hygiëne

Voor de Nederlandse zuivelondernemingen is alles erop gericht klanten en consumenten blijvend te voorzien van zuivelproducten. Zuivelondernemingen werken al enkele weken volgens aangescherpte hygiëneprotocollen. Het doel is om door deze voorzorgsmaatregelen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en de verwerking van melk van de Nederlandse melkveehouders veilig te stellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer