Zuivelconcern Ausnutria nieuwe hoofdsponsor sc Heerenveen

Het Nederlands-Chinese zuivelconcern Ausnutria is de nieuwe hoofdsponsor van sc Heerenveen.

Zuivelconcern+Ausnutria+nieuwe+hoofdsponsor+sc+Heerenveen
© Ausnutria

De eredivisieclub sloot een overeenkomst tot de zomer van 2022 met het zuivelconcern. Heerenveen speelt zaterdag tegen Ajax voor het eerst met de naam van de nieuwe sponsor op het shirt. Heerenveen had dit seizoen geen hoofdsponsor en voetbalde met het logo van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) op het tenue.


Ausnutria opende in 2018 op een steenworp afstand van het Abe Lenstrastadion een nieuwe productielocatie in Heerenveen. Het is naast Ommen, Leeuwarden en Kampen de vierde en grootste locatie, met een capaciteit van tweemaal 40.000 ton aan blikken kinder- en babyvoeding. De locatie in Heerenveen wordt uitgebreid. Ook zal het hoofdkantoor van Zwolle naar de Friese stad verhuizen.

Nederlandse tak

Ausnutria Nederland (voorheen Ausnutria Hyproca) is de Nederlandse tak en een van de twee grote dochterondernemingen van Ausnutria Dairy Corporation, een beursgenoteerd bedrijf in Hongkong.

Het zuivelconcern laat al een paar jaar een sterke groei zien. In 2018 steeg de jaaromzet met 37,3 procent naar 683,7 miljoen euro. In dat jaar bedroeg de nettowinst 73,7 miljoen euro. De meest recent gepubliceerde cijfers laten over de eerste helft van 2019 een omzetgroei van 22 procent naar 403,3 miljoen euro zien.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer