DMK%3A+%27Overname+DV+Nutrition+is+een+bouwsteen%27
Nieuws
© peter

DMK: 'Overname DV Nutrition is een bouwsteen'

Deutsches Milchkontor (DMK), moederbedrijf van het Nederlandse DOC Kaas, en Volac beëindigen hun samenwerking in DV Nutrition. DMK neemt de wei-verwerker in Hoogeveen volledig over.

Dat laten beide bedrijven in een persbericht weten. DV Nutrition (DVN) is een joint venture tussen DOC Kaas (onderdeel van de DMK Group) en Volac. Het verwerkt sinds 2004 wei tot eiwit- en lactose-ingrediënten.

Achtergrond van de overname is dat beide partners hun organisatie in een andere richting verder willen ontwikkelen. ‘De overname van de joint venture is een bouwsteen’, aldus Ingo Müller, CEO van de DMK Groep.

Herijking

De voorman van de grootste zuivelcoöperatie van Duitsland stelt verder: ‘Wij hebben in onze strategische route 2030 duidelijke rollen gedefinieerd om onze afzonderlijke bedrijfsonderdelen optimaal te positioneren voor de toekomst.’

Wei-verwerking blijft voor Hoogeveen behouden

Onderdeel van deze herijking is dat de DMK Groep zich richt op het creëren van toegevoegde waarde en een zeer marktgerichte aanpak. De onderneming wil de komende jaren dan ook volop investeren in groei via infrastructuur, M&A-activiteiten, R&D-partnerschappen, marketing, verkoop en distributie.

Hoogeveen

Door de bedrijfsvoering per 1 januari 2020 te scheiden kunnen Volac en de DMK Group zich ieder focussen op het uitvoeren van hun eigen strategie.

De activiteiten worden vanaf de huidige locatie in Hoogeveen voortgezet. DMK laat weten geen informatie openbaar te maken met betrekking tot de overnameprijs.

Ingo Müller, ceo van de Duitse zuivelcoöperatie DMK Group, moederbedrijf van het Nederlandse DOC Kaas.
Ingo Müller, ceo van de Duitse zuivelcoöperatie DMK Group, moederbedrijf van het Nederlandse DOC Kaas. © DMK

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  6° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  5° / -1°
  10 %
Meer weer