MOB+dreigt+LTO+en+FDF+met+claims+wegens+opruiing
Nieuws
© Roel Dijkstra

MOB dreigt LTO en FDF met claims wegens opruiing

Milieuorganisatie MOB eist dat boerenorganisaties LTO en FDF stoppen met laster en opruiing tegen de organisatie. Volgens MOB-voorzitter Johan Vollenbroek wakkert het bedreigingen aan.

Als de twee boerenorganisaties enkele teksten niet van hun websites verwijderen, volgen dwangsommmen via de rechtbank, dreigt Vollenbroek. Volgens hem wordt MOB op de website van LTO Noord onterecht gekoppeld aan dierenextremisme, brandstichting en inbraken op boerderijen.

MOB verwijst naar een webbericht waarin bestuurder Trienke Elshof van LTO Noord MOB verwijt dat zij extremisten in de kaart speelt en de persoonlijke levenssfeer van de ondernemers en hun gezinnen aantast. Vollenbroek valt ook over een tekst op de website van FDF, en dan name over de beschuldiging dat de MOB 'onschuldige medemensen in de vernieling zou willen helpen’, aan 'broodroof’ zou doen en de leefomgeving zou willen 'verwoesten'.

PAS-melders

Aanleiding voor de tekst op de LTO Noord-website is de juridische procedure die MOB is gestart om de bedrijfsgegevens van circa 3000 zogenoemde PAS-melders openbaar gemaakt te krijgen. LTO Noord vindt dit onacceptabel.

Woordvoerder Johannes Dolislager zegt in een reactie dat LTO Noord kennis heeft genomen van de sommatie van MOB. 'Volgens ons is er geen sprake van opruiing. Dat is juridisch gezien alleen als het een oproep is tot ongeoorloogd gedrag tegen het bevoegd gezag. We hebben ook niet opgeroepen de heer Vollenbroek te benaderen en betreuren zijn uitspraken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer