ZLTO+en+LLTB+schrappen+bijeenkomsten+vanwege+corona
Nieuws
© Eigen Foto

ZLTO en LLTB schrappen bijeenkomsten vanwege corona

Corona houdt ook de land- en tuinbouworganisaties in zijn greep. LLTB schrapt vanwege het coronavirus per direct alle bijeenkomsten tot en met vrijdag 27 maart. ZLTO cancelt de 'niet-noodzakelijke'. Die van LTO Noord gaan vooralsnog door. De organisatie volgt de mededelingen van het RIVM op de voet.

Het besluit van de LLTB heeft betrekking op alle bijeenkomsten van de LLTB-regio's, sectorgroepen, algemene/centrale bijeenkomsten en LTO-bijeenkomsten die plaatsvinden in Limburg. LLTB neemt op deze wijze zijn verantwoordelijkheid om de kans op verspreiding van het virus via LLTB-bijeenkomsten geheel weg te nemen. Dat laat de organisatie in een brief aan de leden weten.

ZLTO annuleert alle niet-noodzakelijke ledenbijeenkomsten van ZLTO in Brabant, Zeeland en Gelderland. Mocht onverhoopt een ZLTO-ledenbijeenkomst absoluut noodzakelijk worden geacht met het oog op het ledenbelang dan adviseert de organisatie mensen met gezondheidsklachten als griep of verkoudheid thuis te blijven. En zo veel mogelijk het handen schudden te vermijden.

Contact met vee vermijden

In geval van een besmetting met het coronavirus raadt ZLTO aan uit voorzorg alle contacten met vee en huisdieren te vermijden. IVM en Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) adviseren veehouders, die besmet zijn met het coronavirus, om niet in de stal te komen en anderen voor de dieren te laten zorgen.


Coronavirussen komen ook voor onder dieren en kunnen bij vee ziekten veroorzaken. WBVR onderzoekt momenteel of het Covid-19 virus, waar Nederland nu mee te maken heeft, daadwerkelijk overdraagbaar is op varkens en ander vee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer