Dutch Poultry Expo uitgesteld naar juni vanwege coronavirus

De Dutch Poultry Expo, die 17 en 18 maart zou worden gehouden in Hardenberg, wordt uitgesteld vanwege het nieuwe coronavirus. De nieuwe data zijn 9 en 10 juni 2020.

Dutch+Poultry+Expo+uitgesteld+naar+juni+vanwege+coronavirus
© Erik Colenbrander

In Noord-Brabant worden alle evenementen met meer dan duizend bezoekers verboden, om besmettingsgevaar te voorkomen. Dit werd op 10 maart bekendgemaakt. Hoewel Hardenberg niet in deze provincie met veel coronaslachtoffers ligt, heeft de organisatie van de Dutch Poultry Expo besloten het evenement toch uit te stellen.
'Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de pluimveesector doorgang te laten vinden. Een samenscholing van dit formaat vergroot het risico van verspreiding in deze specifieke branche. Ook onze Raad van Advies staat unaniem achter een verplaatsing van het event', zegt Lucas van't Hof, Head of Agriculture van Easyfairs. Dat is de organisator van dit evenement.

Onvoorspelbaar

Van't Hof vervolgt: 'Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Gezien de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van dit virus dat buiten de controle van Easyfairs valt, hebben wij besloten de Dutch Poultry Expo te verplaatsen. Het besmettingsrisico is te hoog voor onze exposanten en bezoekers in de pluimveesector, waardoor ook de zorg voor de dieren in gevaar komt. Het verplaatsen van het event wordt gesteund door onze partners en de pluimveesector.'

De tweede editie van de Dutch Poultry Expo wordt verplaatst naar dinsdag 9 en woensdag 10 juni 2020. De locatie blijft Evenementenhal Hardenberg. Ook de openingstijden en plattegrond van het vakevent blijven ongewijzigd. Dat betekent dat het evenement ook op deze nieuwe data te bezoeken is van 14 tot 22 uur. De expo in de evenementenhal trok vorig jaar 3.622 bezoekers.

Het besluit om de Dutch Poultry Expo te verplaatsen, heeft vooralsnog geen gevolgen voor andere beurzen en events van organisator Easyfairs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer