Korteketeninitiatief+De+Proefschuur+stopt
Nieuws
© Roel Dijkstra

Korteketeninitiatief De Proefschuur stopt

Het Zuid-Hollandse korteketeninitiatief De Proefschuur stopt. Volgens de coöperatie is er 'geen/nauwelijks perspectief op een rendabel concept'.

De Proefschuur startte 2,5 jaar geleden op de Zuid-Hollandse eilanden met als doel om lokale producten van land- en tuinbouwbedrijven rechtstreeks aan de retail te leveren. Ruim vijftig boeren en tuinders waren lid van de coöperatie.

'We hebben een goede en serieuze poging gedaan', melden de initiatiefnemers op hun site. 'Het idee van De Proefschuur, lokale verse seizoensproducten met een duidelijke herkomst, werd door velen als sympathiek en onderscheidend ervaren.'

Voorzitter Arie Verhorst van LTO Noord Zuid-Holland betreurt het stoppen van De Proefschuur. ‘Het is hartstikke jammer. Iedereen zegt dat we de kant uit moeten van korte keten, de politiek vindt het prachtig en is vol lof. Maar dan blijkt het heel lastig in de benen te houden. De grootwinkelbedrijven omarmen het niet.'


'Een pijnlijke, maar dappere beslissing', reageren boeren uit andere delen van het land via sociale media. 'Zeer jammer en ook tekenend. Complimenten dat jullie je nek hebben uitgestoken!', twittert ZLTO-bestuurder Joris Baecke.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer