Groei+Russische+varkensintegraties+zet+door
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Groei Russische varkensintegraties zet door

Rusland is van ooit het grootste importland gegroeid naar netto-exporteur van varkensvlees. De Russische National Union of Swine Breeders (NSS) schat de totale Russische productie in 2019 op 4,42 miljoen ton levend gewicht. Dat is een stijging van 7,1 procent ten opzichte van 2018.

De productiestijging vindt plaats bij de varkensintegraties. Tien daarvan tekenen voor ruim 50 procent van de Russische varkensvleesproductie. In 2017 lag dat aandeel nog op 44,6 procent, meldt de NSS. De grootste varkensvleesproducent van Rusland met 426.570 ton levend gewicht van Rusland is Miratorg.

De tweede plek wordt geclaimd door de Cherkizovo Group, de grootste producent van verwerkt vlees in Rusland. Het beursgenoteerde bedrijf uit Moskou is nummer één in pluimveevlees en zag dankzij de voltooiing van nieuwe productie-eenheden voor vleesvarkens een stijging van de varkensvleesproductie van 14,4 procent naar 286.200 ton levend gewicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer