Farm+Frites+bouwt+fabriek+in+Kazachstan
Nieuws
© Mariska Bloemberg - Van der Hulst

Farm Frites bouwt fabriek in Kazachstan

De Nederlandse fritesverwerker Farm Frites gaat een nieuwe fabriek bouwen in Zuid-Kazachstan. Met de bouw is een investering gemoeid van omgerekend bijna 130 miljoen euro.

Volgens de planning moet de fabriek klaar zijn in 2022. Dat meldt de website Agroberichten Buitenland van het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriekslocatie van Farm Frites komt uit op zo’n 70.000 ton frites op jaarbasis. Een belangrijk deel van deze productie is bedoeld voor export naar Rusland en China.

Farm Frites kondigde eerder al grote groeiambities aan op telersbijeenkomsten afgelopen zomer. In diverse bestaande fabrieken van de fritesfabrikant wordt geïnvesteerd in nieuwe verwerkingslijnen. Tijdens deze bijeenkomsten werden ook al de plannen voor de bouw van een nieuwe fabriek buiten de Europese Unie aangekondigd. Dat blijkt nu dus in Kazachstan te zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer